Condooms kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een condoom?

Beslis eerst waar je het condoom wilt halen. Dit kan bij een drogisterij of apotheek, maar natuurlijk ook online, anoniem en voordelig bij een webshop.

- Weet welke maat je moet hebben. Omdat er met nominale breedte wordt gemeten bij condooms is het erg lastig je maat te bepalen. Nominale breedte betekend namelijk dat het plat is gemeten. Dus ongeveer de helft van de omtrek.

Wij adviseren met een gemiddelde maat te beginnen en dan te kijken of deze te strak of te los is. Zo weet je of het goed zit of dat je een maatje kleiner of groter moet. Neem een kijkje op de pagina condoommaten voor een overzicht van alle verschillende maten condooms.

Er zijn veel verschillende soorten condooms met verschillende eigenschappen. Op onze webshop zijn de condooms verdeelt in categorieën wat je kan helpen bij het maken van je keus. Let op dat je glijmiddel op waterbasis gebruikt samen met een condoom, bijvoorbeeld Durex Play Feel of Durex Play Sweet Strawberry. Condooms kunnen niet samen met glijmiddelen op oliebasis gebruikt worden.

Let ook altijd op de houdbaarheidsdatum. Een condoom is houdbaar tot 5 jaar na de productiedatum. Als een condoom over de datum is begint de kwaliteit van het rubber achteruit te gaan. Het condoom kan kapot gaan tijdens de seks omdat het bijvoorbeeld minder flexibel is geworden en dan heb je kans op ongewenste zwangerschap of een SOA. Gebruik dus nooit een condoom dat over de datum is.

Let er tot slot altijd op dat er een CE-keurmerk op het condoom staat. Dit ziet er als volgt uit:

(Let op, het merk hoeft niet zwart te zijn.)

Het betekent dat het condoom voldoet aan de Europese kwaliteitsnorm en is getoetst aan de wettelijke eisen. De reden dat dit belangrijk is om te checken is omdat condooms onder de medische hulpmiddelen vallen en er veel regels zijn voor dit product. Als consument wil je natuurlijk wel een veilig condoom aanschaffen.