Maten condooms

Maten condooms

Condooms zijn er in veel verschillende maten. Omdat niet iedere penis hetzelfde is, brengen fabrikanten condooms uit met verschillende maten. Condooms kunnen qua maat vanzelfsprekend verschillen in lengte, maar ook in omtrek. De omtrek wordt ook wel uitgedrukt in een nominale breedte. Hoe groter deze nominale breedte, hoe ruimer het condoom. Een langer condoom is bedoeld voor de wat langere penis, een condoom met een grotere omtrek of nominale breedte, voor de wat dikkere penis.

Een normaal condoom heeft een lengte van circa 19cm en een nominale breedte van circa 55mm.

Bepaal met behulp van de tabellen op de pagina 'Welke maat condooms' welke condoommaat jij hebt.

Kleinere condooms

Kleinere condooms zijn er bijvoorbeeld van het merk Durex, onder de naam Durex Close Fit. Durex Close Fit heeft een lengte van 17,8cm en een nominale breedte van 49mm. Dit condoom is dus zowel geschikt voor de wat minder lange penis, als de wat minder dikke penis.
Een ander populair kleiner condoom is dat van het merk Pasante. Pasante Trim heeft een lengte van 18cm en een nominale breedte van 49mm. Dit condoom is geschikt voor zowel de minder lange, als minder dikke penis. Dit condoom is iets langer dan Durex Close Fit, wat het ook geschikt maakt voor mannen met enkel een minder dikke penis.

Al onze kleinere condooms vindt je in de categorie kleiner.

Grotere condooms

Voor de man met een langere, of dikkere penis dan het gemiddelde is er Durex Comfort XL. Comfort XL is een condoom met een lengte van 21,5cm en een nominale breedte van 57mm. Dit condoom is zowel geschikt voor de langere penis, als voor de dikkere penis. Het condoom is namelijk iets langer dan de reguliere condoom, maar ook iets groter in omtrek. Een ander populair groter condoom is dat van het merk Pasante. Pasante Kingsize heeft een lengte van 20cm en een nominale breedte van 60mm.  Dit condoom is zelfs nog iets breder dan het Durex Comfort XL condoom.

Al onze grotere condooms vindt je in de categorie groter.