Gebruiksaanwijzing condooms

 1. 1. Controleer de houdbaarheidsdatum en de verpakking van het condoom op beschadigingen. Maak het condoom voorzichtig open via de gekartelde rand. Let op met scherpe nagels en voorwerpen, dit kan het condoom beschadigen.
   
 2. 2. Vermijd contact tussen de penis en het lichaam voordat het condoom is aangebracht, dit kan leiden tot zwangerschap en/of SOA’s.
   
 3. 3. Breng het condoom alleen aan als de penis volledig stijf is. Controleer of het af te rollen gedeelte aan de buitenkant zit, anders rolt het condoom niet af. Knijp het topje van het condoom dicht tussen duim en wijsvinger zodat er geen lucht in zit en plaats het condoom op de eikel.
   
 4. 4. Rol nu met je andere hand het condoom af over de complete lengte van je penis. Als dit niet soepel gaat zit het condoom binnenstebuiten of heb je een verkeerde maat condoom. Zorg dan voor een ander, goed passend condoom. Als een condoom tijdens de seks afgaat pak dan altijd een nieuw condoom.
   
 5. 5. Als je glijmiddel wil gebruiken in combinatie met condooms, gebruik dan alleen glijmiddel op waterbasis, of check de verpakking van glijmiddel op siliconenbasis. Gebruik geen glijmiddel op oliebasis, dit tast het condoom aan!
   
 6. 6. Trek na de zaadlozing je penis terug terwijl deze nog stijf is, houdt hierbij de rand van het condoom vast zodat deze niet afglijd of rolt. Haal vervolgens het condoom van de penis en knoop deze stevig dicht.
   
 7. 7. Gooi het condoom nooit weg in een toilet, die hoort in een prullenbak.
   
 8. 8. Gebruik hetzelfde condoom nooit meerdere malen. Gebruik voor elke seksuele handeling een nieuw condoom en herhaal bovenstaande stappen.