Condoom omdoen

Het kan best lastig zijn om een condoom op de juiste manier om te doen. Want hoe moet het nou precies? Wees gerust, wij gaan je hier stap voor stap uitleggen hoe je een condoom goed moet omdoen.

1. Als eerste maak je de verpakking van het condoom voorzichtig open via één van de gekartelde kanten van de verpakking.

2. Vervolgens is het zaak om het topje van het condoom te vinden en die vervolgens vast te pakken. Je moet het topje zo vastpakken, zodat het condoom direct is af te rollen over de penis. Het is belangrijk dat je het topje helemaal dichtknijpt, om te voorkomen dat er lucht in het topje van het condoom blijft zitten.

3. Hierna plaats je het condoom met de af te rollen kant op de penis. Dit merk je gauw genoeg, wanneer je het eerste stukje van het condoom probeert af te rollen. Wanneer het condoom niet makkelijk is af te rollen, heb je het condoom verkeerd om. Wanneer dit het geval is, moet je het topje van het condoom als het ware door de ring van het condoom heen duwen of blazen.

4. Nu is het condoom gemakkelijk over de penis af te rollen. Let op dat je het topje van het condoom dicht blijft knijpen tijdens het afrollen. Wanneer er lucht in het topje blijft zitten na het afrollen, kan het condoom verschuiven of zelfs kapot gaan.